Automatski popis osnovnih sredstava


  

Spajanjem zahteva korisnika i inteligentnih RFID resenja uspeli smo da nasim klijentima pruzimo najbolji spoj savremenih tehnoloskih resenja i prihvatljive cene za izuzetan sistem koji mukotrpan posao oko popisa osnovnih sredstava svodi na 10 puta kraci, laksi i pouzdaniji.

Sistem za automatski popis osnovnih sredstava APOS baziran je na PDA uredjaju u koji je ugradjen RFID citac. Umesto RFID citaca moguce je koristiti i barcode citac u kom slucaju se umesto RFID tagova koriste barcode nalepnice. Uredjaj poseduje ekran osetljiv na dodir tako da je rukovanje kao i sam proces popisa vrlo jednostavan.


Opis rada sistema

U sistemu postoje tri vrste RFID tagova:

- RFID autorizaciona kartica operatera
- RFID nalepnica prostorije
- RFID nalepnica osnovnog sredstva

Za kreiranje nalepnica i inicijalni upis koristi se RFID printer/encoder tako da se potrebne RFID nalepnice unapred pripreme i u potpunosti su spremne za postavljanje (tagovanje) osnovnih sredstava. Treba napomenuti da nalepnice naravno poseduju "human readable" informaciju odstampanu na samoj nalepnici pri cemu se isti sadrzaj nalazi zapamcen i u RFID cipu. Nalepnice se stampaju automatskim izborom osnovnih sredstava iz centralne baze.

Svaka prostorija oznacena je RFID tagom koji sadrzi jedinstvene podatke prostorije kao sto su lokacija, broj prostorije i drugi podaci po zahtevu korisnika. Svako osnovno sredstvo takodje je oznaceno RFID nalepnicom osnovnog sredstva koja sadrzi inventarni broj, nomenklaturu, opis i status osnovnog sredstva a takodje je moguce upisati i id broj zaposlenog koji duzi predmetno sredstvo.

Proces popisa zapocinje izborom popisne komisije i datuma popisa a nastavlja se ocitavanjem RFID nalepnice prostorije. Zatim se redom ocitavaju nalepnice osnovnih sredstava. Sva sredstva popisana u trenutnoj prostoriji bice automatski pridruzena toj prostoriji a ocitavanjem nalepnice nove prostorije automatski pocinje sa pridruzivanjem osnovnih sredstava novoj prostoriji. U slucaju nemogucnosti ocitavanja iz bilo kog razloga dozvoljen je i rucni unos. U slucaju neslaganja ocitanih podataka iz bilo kog razloga (nalepnica pogresno zalepljena) moguca je ispravka podataka zapamcenih u RFID nalepnici na licu mesta. Naravno prethodne dve funkcije zasticene su na taj sto ih moze izvrsiti samo osoba koja ima odgovarajucu autorizacionu RFID karticu.

Podaci prikupljeni tokom popisa se trajno cuvaju na uredjaju svo do momenta prebacivanja na centralni server ili na racunar gde se nalazi centralna baza osnovnih sredstava.

S ponosom isticemo da je korisnik ovog sistema Narodna Banka Srbije za koju je sistem inicijalno i razvijen i koja na ovaj nacin prati vise desetina hiljada osnovnih sredstava.


 

Ukoliko ste zainteresovani za nabavku ovakvog sistema ili ste makar znatizeljni da vidite kako sistem radi, doci cemo kod Vas i bez ikakvih obaveza prezentovati kompletan sistem. Prezentaciju mozete zakazati putem KONTAKT forme a mi Vas pozivamo da kompletan sistem vidite na delu i u prostorijama nase firme.