RFID


RFID (Radio Field IDentification) predstavlja jos uvek najnoviju tehnologiju za identifikaciju robe, ljudi i zivotinja bezkontaktnom metodom. Radi se naime o prenosu informacija izmedju RFID cipa sa jedne i RFID reader-a sa druge bezicnim putem. Osmisljena u pocetku kao zamena za barkodove u odnosu na koji ima bezbroj prednosti, dozivela je u poslednjih 10 godina neverovatnu ekspanziju i dozivela primene u svim sferama zivota.

Jos daleke 1999. godine kao pioniri u ovoj oblasti nasi inženjeri su radili na razvoju RFID sistema za obelezavanje i kontrolu krvnih komponenti u bankama krvi na projektu Bavarske vlade. Od tada pa sve do danas prosli smo dug i zanimljiv put na implementaciji RFID sistema za razlicite namenekoristeci pri tom skoro sve raspolozive vrste RFID cipova pocev od najrasprostranjenijih LF (125 KHz) i HF (13,56MHz) pa sve do 2,4GHz. U ovom spektru projekata prosli smo skoro sve od evidencije radnog vremena, prototipa sistema za oznacavanje vojnickih uniformi, preko transporta krvnih komponenti, kontrole pristupa i skoro svih oblasti gde je ova tehnologija primenljiva.

Zbog svega ovoga s pravom kazemo da Vam mozemo ponuditi originalno i funkcionalno resenje bazirano na RFID tehnologiji a u potpunosti prilagodjeno Vasim zahtevima. Ono sto smatramo nasom prednoscu jeste upravo adaptacija svih postojecih resenja zahtevima korisnika.

Ovde Vam predstavlljamo neka od vec realizovanih resenja ali i neke od tekucih projekata. Uz sve ovo napominjemo da mozemo puno vise od onoga sto je moguce postaviti na jednoj internet prezentaciji.